PROGRAMMA

Corona update:Voor het Dijkerhoeksfeest van 2020 hebben we als feestcommissie in overleg met de DAT en de OR op dit moment besloten om de DAT revue van vrijdagavond en de optocht van zaterdagochtend NIET door te laten gaan.Met de geldende Corona maatregelen lukt het niet om hiervoor een goede voorbereiding te treffen. We hopen zo richting revuespelers en wagenbouwers een stuk onzekerheid weg te nemen over deze onderdelen van het feest.Voor de rest van het feestweekend nemen we op dit moment nog geen verdere beslissingen en wachten we af of er al dan niet verlenging komt van de genomen maatregelen. We hopen eind april hier weer een update over te geven.Voor nu: Let een beetje op elkaar en blijf gezond 🍀

VOGELSCHIETEN

PROGAMMA 2020

Zondagmiddag 21 juni

Traditiegetrouw vindt het vogelschieten het weekend voor het feestweekeinde plaats. Deze keer op zondagmiddag. Aanvang 13.30 uur, start vogelschieten 14.00 uur. Jong en oud krijgen hun kans om de prijzen mee naar huis te schieten!

 

Ga naar de site van Schietvereniging de Zaagmolen voor meer informatie!

VRIJDAG

Vrijdagmorgen

De schoolkinderen trappen het feestweekend af. Op vrijdagmorgen kijken zij een voorstelling bij het Bonte Paard en doen ze een leuke activiteit. Na het patat eten kunnen de kinderen een rondje maken in de zweef- of draaimolen op het feestterrein.

 

Vrijdagavond

D.A.T. revue: 

Net als voorgaande jaren organiseert D.A.T. (Dijkerhoeks Amateur Toneel) weer een revue. De aanvang van de revue is 19:45 uur. In de revue worden actuele stukjes, zang en dans vertoond. Kom naar de feesttent en bewonder de verschillende Dijkerhoekse talenten.

 

Free Willy

Na de revue zorgt de rock coverband Free Willy voor een onvergetelijke afsluiting van de vrijdagavond. 

 

ZATERDAG

Zaterdagochtend

De zaterdag begint traditioneel met de optocht. Deze start dit jaar om 10:00 uur vanaf de wei tegenover de Molen. Ieder jaar bouwen buurten en vriendengroepen mooie en ludieke wagens. Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent.


Optochtreglement

Klik hier voor het reglement. Opgeven voor de optocht kan bij Arno Meijerman 06-22381584 of Hendri ter Stal 06-29110403.

 

Kermis

Ondertussen is de kermis het hele weekend open voor de kinderen met een zweefmolen, een schiettent, touwtje trekken, een snoepkraam, de kop van jut, de Lucky Crane grijpmachines, een viskraam en een patatkraam.

Zaterdagmiddag

 

Zeskamp

Tijdens de zeskamp op zaterdagmiddag barst de strijd los om de Bonte Paard Bokaal. De spellen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Ter land, ter zee en in de lucht’.


Cash ’n More onder de luifel
Dit jaar wederom een muzikale invulling op de zaterdagmiddag. Zo rond 16:00 uur verwelkomen wij Cash ’n More onder de luifel van de feesttent. Met een unieke set muziek zorgen zij voor een gezellige afsluiting van de zeskamp en een goed begin van de zaterdagavond.

 

Zaterdagavond


Disco Boontje
De zaterdagavond is de avond voor feestvierders uit de hele regio. En om goed in de stemming te komen trapt Disco Boontje aan het begin van de zaterdagavond het feest in de Dijkerhoekse tent af. De party DJ voor een machtig groot feest “ aldus Disco Boontje zelf. En daar zijn wij het volledig mee eens. Wie kan de zaterdagavond beter aftrappen dan Disco Boontje? Hij weet de stemming er goed in te brengen. Van de top 40 naar ‘oud’ Nederlands talig tot aan carnavalshits. Echte meezingers! Hoe dan ook; de voetjes gaan van de vloer en de handen in de lucht.


Baby Blue

Speciaal voor dit jaar hebben we dé live sensatie van het moment weten te strikken. De band Baby Blue! Baby Blue bestaat uit vijf jongemannen van wie bij elk optreden hun energie en hun enthousiasme overslaan op het publiek. Vanaf de eerste minuut zetten zij de feesttent in Dijkerhoek op z’n kop door hun aanstekelijke muziek. Baby Blue speelde onder andere op Paaspop, de Zwarte Cross, 7th Sunday, Dicky Woodstock en Festyland. Gegarandeerd een groot en geweldig feest voor jong en oud.


DJ Act The Allstarz
De zaterdagavond van het Dijkerhoeksfeest is natuurlijk niet compleet zonder optimale benutting van onze twee podia. En daar gaan Willem & Tim van de DJ Act The Allstarz voor zorgen. Willem, beter bekend onder de naam Juelzz, scoorde al op 7th Sunday, Rebirth Festival, Paaspop, HockeyLoverz, Daydream Festival, Weekend Magnifiek en ga zo maar door. Samen met Rik zetten zij als The Allstarz de tent om in één dampende feestmassa. In een 60 minuten durende show komen een scala aan stijlen voorbij. Denk aan beukers en glijders, maar ook Hollandse meezingers. Zo sta je het ene moment nog mee te blèren met Hazes, om vervolgens te springen op dance-geweld of te glibberen op urban-vuur. Van The Allstarz mag je een uur lang feest verwachten, met louter platen die het leeuwendeel van het publiek kent.

 

Tent open: 21:00 uur

ZONDAG

Zondagochtend


Brunch

De zondag is de familiedag bij uitstek. Om 11:30 uur begint de dag met een brunch in de tent verzorgd door OBS Dijkerhoek. De Hoolter Korhanen zorgen dit jaar voor de muzikale omlijsting. Ze staan onder leiding van dirigent Harry Blankena en zingen met ondersteuning van de Korhanenband. De opvallend grote verschillen in leeftijden van het vijftig man tellend koor maakt het extra leuk. De jongste is 25 lentes jong en de oudste 76 jaar! Zowel met gerenommeerde meezingers als bekende ‘nieuwere’ nummers brengen zij de sfeer er goed in. Inhaken en meedeinen, dat is waar de Korhanen voor zorgen. En waar past dit nou beter dan op de zondag van het Dijkerhoeksfeest?

 

Oldtimerrit

De Dijkerhoekse brommerclub DOC organiseert dit jaar op zondagmorgen een toertocht. Het eindstation is de feestweide van het Dijkerhoeksfeest. De mooie oude brommers zijn te bewonderen voor iedereen die dat interesseert.

Zondagmiddag

 

Zandbak, octopus & overdekt terras

De kinderen kunnen zich het hele weekend naar hartenlust uitleven op het feestterrein met de diverse kermisattracties. Voor de kleintjes weer een grote zandbak en de octopus. Daarnaast is er ook dit jaar weer een overdekt terras aan de voorzijde van de tent. De ideale plek om lekker te chillen en te relaxen. En bij mooi weer zit je heerlijk in de schaduw en bij slecht weer zit je lekker droog.


Demo politiehonden
Dit jaar vindt er op zondagmiddag een demonstratie van politiehonden plaats. De demonstratie wordt verzorgd door de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) en bestaat uit een aantal onderdelen uit het scholingsprogramma, zoals speuren, springen en bijvoorbeeld het vastbijten of bewaken van een arrestant in verschillende situaties, zoals een bewapende arrestant en/of een vluchtende. De demonstratie vindt rond 15:00 uur plaats.'s Middags is er in de tent live muziek, namelijk De Paloma's en Alive!


De Paloma's

De Paloma's staan garant voor een middag ouderwets gezellig feest vieren, want authentieker dan dit gaat het niet worden. Inhaken, polonaises, walsen en van je hopsakee? Met deze klasse band in de tent gaat het dak er af.


Alive

Met de heren van Alive hebben we al eens eerder kennisgemaakt. Een bloed fanatieke vijftal, die vol enthousiasme de feestgangers meesleept in een fantastische show. Nummers van onder andere Queen, Bon Jovi, The Stones. Alive heeft voor ieder wat wils dankzij een breed repertoire met muziek uit alle tijden denkbaar en vaak in een eigen jasje, dat maakt deze band zo bijzonder.

 

De gehele zondag is de toegang gratis!

2020 © Dijkerhoeksfeest.nl. Alle rechten voorbehouden..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

Lees meer
Accepteren