PROGRAMMA 2021

PROGRAMMA 2021

Van een eigen Top 200 café tot een kerkdienst


Het kan allemaal op deze speciale editie van het Dijkerhoeksfeest


Dat het Dijkerhoeksfeest anders wordt dan voordat corona ons land binnendrong; dat is duidelijk. Maar het gaat door en wel op 25, 26 en 27 juni! En zelfs meer dan dat. Het wordt een zéér speciale editie, waarbij alle remmen los gaan binnen de geldende maatregelen van het RIVM. Het programma is helemaal anders dan anders. De grote overeenkomst met andere jaren is dat muziek, gezelligheid en de gemeenschapsband voorop staan! Het wordt een feest waar heel Dijkerhoek van kan meegenieten, een weekend lang.


Al 127 jaar vieren we het Dijkerhoeksfeest. De 128e keer niet door laten gaan; voor de feestcommissie was dat geen optie. Toch stonden ze wel voor een uitdaging, want hoe stel je een compleet en gevarieerd programma samen voor een weekend vol feestplezier in coronatijd? Een flinke dosis creativiteit en enthousiasme hebben tot het volgende geleid:

Vrijdag 25 juni


De vrijdagavond van het Dijkerhoeksfeest wordt steevast ingevuld door het Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT) met een revue. Vorig jaar kwamen zij met iets geheel nieuws als gevolg van de coronamaatregelen: de Dijkerhoekse Kwis! Maar liefst 43 teams gingen fanatiek met de vragen aan de slag. Kennisvragen, doe-opdrachten; alles kwam erin terug. De vele positieve reacties hebben geleid tot de organisatie van een tweede editie van de kwis, die minstens net zo leuk, gezellig en spannend wordt.


Er is dit jaar plaats voor zo'n 40 teams van ongeveer 8 personen. We willen jullie vragen je te houden aan de maatregelen van het RIVM: naast je huishouden mag je maximaal 4 gasten ontvangen (ook buiten). Enthousiaste maar veel te grote vriendengroep? Gewoon lekker opsplitsen en competitie van maken!!


Aanmelden voor de kwis kan hier.

Zaterdag 26 juni


Drive-through


De optocht heeft plaatsgemaakt voor iets geheel nieuws, namelijk een Dijkerhoekse drive-through. Een idee van de ouderraad (OR) van de Dijkerhoekse school, waar alle inwoners van Dijkerhoek aan mee kunnen doen.


U ziet vanuit uw eigen voertuig Dijkerhoek op zijn best. Een erg gevarieerd en verrassend programma met prachtige prijzen, verrassingen en waarbij de inwendige mens zeker niet wordt vergeten. De drive-through begint bij de familie Meijerman aan de Boerendanssteeg 2 (aanrijden via de Bussinksweg) en eindigt op het feestterrein bij de familie Paalman (voormalig Bonte Paard).


Na afloop is er mogelijkheid om lekker na te genieten op het terras op de feestweide en kunnen de kinderen gratis gebruikmaken van de attracties op het terrein. Dat laatste gebeurt onder toezicht van de feestcommissie en Kinderopvang Dijkerhoek.

Opgave drive-througmet aansluitend een plekje op het terras (tot max. 14.oo uur)


Meld je hier aan voor de alternatieve optocht! Je kunt je opgeven in tijdvakken van 15 minuten. Dit doet de OR om opstopping tijdens de rit te voorkomen. Er zit een restrictie aan het aantal inschrijvingen per tijdvak, dus meld je snel aan! In het formulier kun je aangeven met hoeveel personen je komt. De kosten voor de deelname zijn € 0,50 per voertuig. Volwassenen betalen € 8,50 en kinderen van de basisschool € 4,- Kinderen van 0-4 jaar zijn gratis.


Let op: ga je fietsen met een groep? Geef je dan niet per persoon op!!! Geef de hele groep op voor het vaste bedrag van € 0,50. Daarna kun je het aantal volwassenen en/of kinderen opgeven. Geef bij de opmerkingen aan dat je met de fiets komt.


  • Reserveer hier voor tijdvak 1 10:00-10:15 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 2 10:15-10:30 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 3 10:30-10:45 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 4 10:45-11:00 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 5 11:00-11:15 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 6 11:15-11:30 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 7 11:30-11:45 VOL
  • Reserveer hier voor tijdvak 8 11:45-12:00 VOL


Opgeven kan tot 21 juni aanstaande. Vragen over de drive-through? Neem dan contact op met de OR: or.dijkerhoek@varietas.nlHet Dijkerhoekse Top 200 café


Om 14.00 uur start het Dijkerhoekse Top 200 café; dé rode draad van het Dijkerhoeksfeest. Sinds 1 juni kan elke Dijkerhoeker stemmen op zijn/haar Top 200! Van alle stemmen die zijn binnengekomen, wordt de lijst der lijsten gemaakt. Deze wordt een week voor het Dijkerhoeksfeest bekendgemaakt. De lijst wordt afgespeeld door diverse lokale dj’s. Van Wim Rensen, Jelle Tempelman en Sjoerd Slijkhuis tot DJ Beestje en Disco Boontje.


De Top 200 wordt ten gehore gebracht op vier unieke terrassen op de feestweide. Je kunt vooraf voor verschillende tijdsblokken reserveren. In de middaguren is er ook een activiteitenterrein aanwezig voor de kinderen. Ook is de gehele uitzending via de livestream te volgen vanuit de woonkamer. Reserveren voor het Top 200 terras doe je hier.

Zondag 27 juni


De zondag van het Dijkerhoeksfeest begint om 10.00 uur met een openlucht kerkdienst. Ook hiervoor is reservering noodzakelijk. Het belooft een fijne, luchtige kerkdienst te worden met een feestelijk tintje.


Dominee Siebe Roozenboom heeft de dienst volledig voorbereid en een passende voorganger geregeld, namelijk Henk Oplaat! De openlucht kerkdienst is er voor het hele gezin. Henk Oplaat wordt bijgestaan door Henk Veldkamp. Het muzikale deel wordt verzorgd door Jan van Dijk. Dat belooft wat!


Een uur later is het mogelijk om op inschrijving deel te nemen aan de work-out van Jony Meijerman. Lekker de zondagochtend fris en actief beginnen. Ook de kerkdienst en work-out zijn via de livestream te volgen.


Om 12.00 uur is de kerkzaal weer volledig omgetoverd tot Top 200 café en wordt verder gegaan met de lijst der lijsten. De Dijkerhoekse brommerclub heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooie route uitgezet, met als eindpunt het café. In het begin van de avond wordt afgesloten met dé Dijkerhoekse hit en sluit het Dijkerhoekse Top 200 café dan echt haar deuren. 

Kortom: het belooft een zeer bijzondere editie van het Dijkerhoeksfeest te worden die we niet snel zullen vergeten! Een editie waarover jaren later nog wordt nagepraat. “Herinner jij je nog dat Dijkerhoeksfeest in coronatijd met de Top 200 en die kerkdienst?” En natuurlijk zeg je dan: “Zeker herinner ik me dat nog, ik was erbij en het was ‘onmeunig gezellig’!”


Via Facebook (@Dijkerhoeksfeest), Instagram (@Dijkerhoeksfeest) en deze website houden we je op de hoogte van het programma als gevolg van de ontwikkelingen rondom corona.